Zero Project Award 2025: Deafcom shortlisted

V Deafcomu jsme se přihlásili do projektu od Zero Project Award 2025 a náš projekt byl zvolen jako jedna z nejlepších inovací mezi 522 nominacemi z 90 zemí. Díky tomu jsme byli pozváni se zúčastnit konference Zero Project Award 2025, která se bude konat v březnu v sídle OSN ve Vídni.

Zero Project je přední globální iniciativa, která se věnuje prosazování Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením (CRPD). V uplynulých 10 letech vytvořili rozsáhlou síť více než 10 000 expertů, odborníků a lídrů z různých oblastí, a jednotlivců s i bez zdravotního postižení.

V následujících týdnech budou stovky expertů hlasovat o všech nominovaných projektech, které postoupily do užšího výběru, aby rozhodli, kdo obdrží cenu Zero Project Award 2025. Oznámení vítězů bude zveřejněno v úterý 3. prosince 2024 – na Mezinárodní den osob se zdravotním postižením.

Pro Deafcom je zařazení do užšího výběru potvrzením kvality naší práce a uznáním jejího významu pro komunitu Neslyšících. Jsme hrdí, že můžeme jako jediný projekt reprezentovat Česko, a gratulujeme všem, kteří s námi postoupili do užšího výběru.

#ZeroCall25 #Inclusion #Inkluze #Deafcom #SustainableDevelopmentGoals #InclusionMatters #Deaf #Neslyšící #SolutionForDeaf #ŘešeníProNeslyšící #AccessibleInformation #PřístupnéInformace